Project Description

november 2, 2020

Abonneer nu op YouTube

Deel dit bijenverhaal en abonneer

W e hebben de afgelopen tijd flink wat pech gehad in Vinkeveen. De bijen hadden honger. Er was voldoende nectar en stuifmeel in de honingkamer, maar met een week was het leeg. De bijen besloten een noodmaatregel en gooide iedereen eruit die teveel was. De koning stopte met leggen en het broed werd uit de kasten gewerkt. Een goede overlevingstechniek, maar niet fijn voor de bijen die weg moeten.

Hoe kan dat nou? Geen eten? Het was een flinke tijd droog en in de omgeving was er voldoende in bloei, maar deze bloeiers gaven allemaal geen nectar door de droogte. Ik moest de bijen dus gaan voeren. Midden in het seizoen. Maar niet getreurd. Er was een bui en hopla, ze gingen meteen weer opslaan. Ik had nog een koningin loos volk staan en deze heb ik door middel van de krantmethode samengevoegd. We hebben weer een volwaardig volk die nog aan de slag gaan. Hieronder het filmpje.

Door alle Coronamaatregelen liepen de filmpjes wat achter. dat is nu weer bij/Het volgende filmpje zal ik dan ook sneller online plaatsen. Niet elke twee weken, maar om de controle afhankelijk van het weer.

Bekijk hierboven de vlog en kom regelmatig even terug.

Aanbevolen voor jou

Deel deze pagina met anderen