Bijen Huren is een volledig inclusieve dienst

Jij wilt bijen op het terrein en ik plaats, verzorg, vlog, vervang etc.

peterlosbijencontrole
wat is bijenhuren voor jouw terrein
kewodak560

Wat is Bijen Huren?

Kort en duidelijk

Bijen Huren is een complete dienst waarbij ik, Peter Sterke, bijenkasten plaats op jouw terrein en deze volledig verzorg. Ik zorg voor tijdige controles, zwermverhindering, vervanging van volken, vervanging van de koningin, vlogs om mee te kijken in het volk, vervanging van de raten, slingeren van de honing etc.

Je gaat een contract aan voor twee of drie jaar en in het jaar dat het contract afloopt bepaal je of je een nieuw contract aangaat. 

Niet overal plaats ik bijen. De locatie moet geschikt zijn voor bijen en de mens. Ik controleer bij een aanvraag altijd eerst met satellietbeelden of de locatie geschikt is en als je de brochure hebt gelezen en akkoord kan gaan met de tarieven, kom ik de locatie zelf nog beoordelen op geschiktheid. Bekijk op deze pagina de stappen en schrijf je in voor de brochure.

Doe je mee?

Welke bedrijven gingen jou voor

De weg naar Bijen Huren

In een paar simpele stappen

1

Schrijf in voor de brochure

Schrijf je in en ontvang de link naar de brochure per mail. Deze zit binnen enkele minuten in jouw inbox. bekijk de tarieven en alle andere informatie.

2

Adres

De tarieven bekeken en het past bij de wensen, of er zijn nog vragen? Stuur jouw adres per mail inclusief jouw vragen. Ik bekijk online of jouw locatie geschikt.

klepperstee560

3

Afspraak op locatie

Jouw adres is door mij geschikt bevonden, de tarieven zijn bij jou bekend en je wil doorgaan met het proces. Dan maken we een afspraak en kom ik op jouw locatie nog even kijken of het echt een geschikte plek is .

Of...

Online-gesprek

Wil je mij even uitgebreid spreken, maar dat hoeft nog niet op locatie? Maak dan een afspraak via de kalender en we spreken elkaar via een videogesprek

Brochure

Tarieven en meer

De eerste stap is inschrijven en de brochure ontvangen. Je mag je altijd weer uitschrijven.

voorkant brochure indesign2023

Wat krijg je allemaal?

Bijen Huren is een inclusief concept

Bijen Huren is voor bedrijven en particulieren. Daarin is ook geen verschil in aanbod. Het is een inclusief concept en dat houdt in dat ik alles doe wat noodzakelijk is voor de bijen op jouw locatie en ik bied daarbij nog wat extra's.

Zodra je dieren houdt, en dus ook bijen, moet je aan de slag. Het is dus niet zomaar een kast neerzetten en klaar. Elk seizoen heeft zijn werkzaamheden in de bijen. Van april t/m oktober is dat voornamelijk tussen de bijen.

Bijen, kasten, bok

Er worden bijenkasten inclusief volken en een bok geplaatst op de locatie. Deze blijven eigendom van Bijenhuren.nl. 

De bijenkasten zijn van hoge duurzame kwaliteit met een hoge isolatiewaarde. Goed voor de bijen en zeer praktisch voor de imker.

Verzorging, vervanging, vlog

Meerdere keren per jaar kom ik langs voor de verzorging. In het zwermseizoen zal dat zeer regelmatig zijn. Ik vlog een aantal keer per jaar en deze vlog mag gebruikt worden voor eigen promotie. Bij ziekte of overlijden wordt een volk vervangen als er geen andere mogelijkheid meer is. Ook de koningin wordt vervangin indien noodzakelijk.

Honing, potten, etiket

Honing is nooit gegarandeerd. Het kan dus zomaar zijn dat een kast geen honing opbrengt. Bij mij gaan de bijen gaan altijd voor.

De honing die er wel afkomt krijg je geleverd in potten inclusief deksel en etiket op maat.

Je kiest bij het aangaan van het contract voor 100 grams potten of 250 gram.

Tegen meerprijs

Er zijn een paar zaken die niet inclusief zijn. Dit zijn extra diensten die je kunt bij bestellen. Tarieven op aanvraag en afhankelijk van locatie en mogelijkheden.

– maaien rondom de kasten

– plaatsen van een natuurlijke afscheiding

– inzaaien rondom de kasten met een passend bloemenmengsel

– een informatiebord of andere wensen in overleg

Gratis online gesprek

Meer weten over Bijen Huren?

Heb je de brochure gelezen? Een email gestuurd met jouw adres? Antwoord gekregen dat jouw locatie mogelijk geschikt is voor mijn dienst of zijn er nog twijfels? Plan dan een gratis online videogesprek (maximaal 30 minuten) als je eerst nog iets meer wil weten voor ik een bezoek plan.

Welke vragen werden al gesteld?

Mogelijke vragen

Bijen huren kan overal in elke provincie van Nederland, uitgezonderd de waddeneilanden. Neem contact op bij vragen.

Deze bijenkasten gebruik ik om meerdere redenen. De bijenkast heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Dit helpt de bijen om minder hard te werken om de temperatuur stabiel te houden en om de varroamijt weinig kans te geven. De kasten zijn van hard kunststof. Hierdoor mogen ze ook op daken staan, mits gezekerd. De kasten zijn daarnaast ook nog eens gebruiksvriendelijk voor de imker. Zowel bij plaatsing als het schoonmaken van de kasten.

Bijenkasten mogen op het dak staan, maar de verordeningen van de brandweer geven vaak aan dat er geen hout of eps op het dak mag. Dus geen pallet en geen houten of piepschuim bijenkast. Ik gebruik hard kunststof bijenkasten. Deze kasten vormen geen brandgevaar of smeltgevaar. Ze kunnen goed vastgezet worden op een betontegel. Dus geen hout of piepschuim op het dak en dus ook geen problemen met de veiligheid en regels.

Je hoeft natuurlijk helemaal niets. Er vliegen hopelijk al bijen rond. Maar voor de bestuiving van het gebied kun je een bijenkast laten plaatsen. De kosten zijn volledig inclusief. Bijenhouden kost geld. Denk dan aan al het materiaal, een bijenvolk telen of aankopen, de tijd voor de controles, honing slingeren, onderhoud van materiaal, reiskosten, kosten voor potten, deksels en etiketten, de gemaakte filmpjes…. En ga zo maar door. Schrijf je in en lees uitgebreid de brochure.

Bijen huren kan op meer plekken dan je denkt. Neem even contact op. Als het niet kan, zal ik het zeker melden. Jullie zullen niet de eerste zijn waar ik het afraad om bijen te plaatsen. Als ik dit afraad, kun je bij mij geen bijen huren.

De bijen blijven het hele jaar staan. Contracten lopen per kalenderjaar en plaatsing van bijen start in een nieuw jaar weer vanaf april (afhankelijk van de temperaturen). Een contract loopt 2 of 3 jaar. Bij verlenging blijven de kasten gewoon staan in het nieuwe contractjaar. Bij het aflopen van het contract, zonder verlenging,  worden de volken in september opgehaald i.v.m. de komende winterrust.

Jazeker. De tarieven zijn dan wel hetzelfde. Particulieren besluiten vaak om Bijen Huren toch op de naam van het bedrijf te zetten. Dat kan. Dat bijen dan op een andere locatie staan is geen probleem. In de boekhouding is dit dan een onderdeel van de  marketing.

Dat hangt helemaal af van de omgeving. Staan er veel kasten in de omgeving? Is er voldoende dracht (nectar, stuifmeel) door het hele jaar heen te vinden? Wat is de locatie van plaatsing? Wanneer ik een adres krijg bij de aanvraag voor bijen huren, probeer ik dit zoveel mogelijk uit te zoeken. Ik raad meestal 2 kasten aan en maximaal 3. gaat het om een enorm terrein van meerdere ha waar voldoende te halen valt, dan kunnen er meer kasten aangevraagd worden. Deze kosten zijn op aanvraag. De kosten tot en met drie kasten zijn terug te vinden in de brochure.

Meekijken bij een controle is geen probleem. dat kan niet met hele groepen en er zal niet uitgebreid worden stilgestaan bij alles. Ik heb altijd een extra jas of overall bij me in verschillende maten. Meekijken is geen workshop. wil je een complete uitleg bij de kast en misschien voor meerdere personen tegelijk? Neem dan contact op voor een prijsopgave en de mogelijkheden.

Meekijken bij een controle is geen probleem. Dat kan niet met hele groepen en er zal niet uitgebreid worden stilgestaan bij alles. Ik heb altijd een extra jas of overall bij me in verschillende maten. Meekijken is geen workshop. Wil je een complete uitleg bij de kast en misschien voor meerdere personen tegelijk? Neem dan contact op voor een prijsopgave en de mogelijkheden.

Al het beeldmateriaal dat gemaakt wordt bij de controles mogen jullie zelf ook delen op alle kanalen. Jullie hebben daarnaast nog een eigen pagina op de website van bijenhuren.nl. Hierop staan alle vlogs die gemaakt worden. Inclusief een link naar jullie eigen website. Kijk bij Bijenvlogs voor de bedrijvenpagina’s.

Het is altijd belangrijk om in de gaten te houden of medewerkers bang zijn, allergisch en of hun werkplek bereikbaar is. De locatie van plaatsing bepaalt veel. Bedenk dat bijen normaal ook door de tuin vliegen. Als een medewerker allergisch is, maar de bijen staan op het dak, dan zal er weinig aan de hand zijn. Bijen vallen niet zomaar aan. Tenminste als het geen doorgefokt volk is. Dat zijn de bijen bij Sterke Bij niet. Mocht het toch zo zijn dat een volk standaard raar gedrag vertoont, dan blijft het volk bij mij staan.

Het is dus zeker veilig en mogelijk mits we de volken op de juiste plaats zetten. Neem even contact op.

In de brochure staan alle vanaf tarieven. Bijenhouden is niet goedkoop. Door mijn routes te combineren kan ik deze tarieven hanteren. Let op: de tarieven zijn exclusief btw.